Καθημερινότητα

Μάθετε για τον καρκίνο του μαστού, από τους ειδικούς

Η ενημέρωση για τον καρκίνο αποτελεί έναν ακόμη παράγοντα πρόληψης. Όσο πιο ενημερωμένοι είμαστε για τη νόσο, για την πρόληψη, την αντιμετώπιση και τις εξελίξεις τους, τόσο πιο βέβαιοι είμαστε ότι έχουμε τη σωστή καθοδήγηση.

Περισσότερα »

Καθημερινές συνήθειες για να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στον μαστό

Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε υγιείς και να προλάβουμε πλήθος ασθενειών. Η πρόληψη της υγείας μας περνά και από το χέρι μας και μάλιστα σε καθημερινή βάση:

Περισσότερα »

Υψηλές συγκεντρώσεις ανθεκτικών χημικών ουσιών οδηγούν σε πρώιμη εμμηνόπαυση

Μελέτη που δημοσιεύθηκε διαδικτυακά από την Επιθεώρηση της Ενδοκρινολογικής Εταιρίας Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, από την Ning Ding, PHD, MPH, και τους συνεργάτες της στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, Σχολή Δημόσιας Υγείας, αποφαίνεται ότι οι υψηλές συγκεντρώσεις των υπερφθοροαλκυλιωμένων ουσιών (PFAS) συνδέονται με πρώιμη εμμηνόπαυση, αυξητικός παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη διαφόρων προβλημάτων υγείας στη συνέχεια. «Η πρώιμη κλιμακτήριος και εμμηνόπαυση, ίσως και ελάχιστα χρόνια πριν από το αναμενόμενο ή το συνηθισμένο, θα μπορούσε να έχει ουσιαστική επίπτωση στην καρδιαγγειακή και οστική υγεία της γυναίκας, στην ποιότητα της ζωής της και στη γενικότερη υγεία της», τονίζει ο Sung Kyun

Περισσότερα »

Περπάτημα: 7 απρόσμενα οφέλη για την υγεία μας!

To lockdown ώθησε πολλούς από εμάς να αλλάξουμε πορεία εκγύμνασης και από τους κλειστούς χώρους να στραφούμε στην ύπαιθρο και στους χωρίς αυτοκίνητα δρόμους, άλλοι για να περπατήσουμε, κάποιοι για να τρέξουμε και αρκετοί για να κάνουμε ποδήλατο.

Περισσότερα »

Η απεικόνιση μαστού μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο κατά 41%

Μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Cancer αποδίδει τη μείωση της θνησιμότητας από καρκίνο μαστού στην επίδραση των απεικονιστικών εξετάσεων παρά στις προόδους που έχουν σημειωθεί για τη θεραπεία της νόσου.

Περισσότερα »

Οι γυναίκες εμπιστεύονται τους ακτινοδιαγνώστες για την ενημέρωση τους

Οι γυναίκες προτιμούν να ενημερώνονται για τον κίνδυνο που έχουν να αναπτύξουν καρκίνο μαστού σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ακτινοδιαγνώστη τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στις αρχές Μαΐου στο Academic Radiology.

Περισσότερα »

Οι ασφαλείς τρόποι επανόδου στην κοινωνική μας ζωή

Ο ιός COVID-19 επέφερε πολλαπλές αλλαγές στη ζωή μας, με την κοινωνική απόσταση να αποτελεί ίσως μία από τις σκληρότερες επιπτώσεις του στη ζωή των περισσοτέρων από εμάς. Ως κοινωνικά όντα επιζητούμε την επαφή και τη διάδραση. Είναι λοιπόν απολύτως φυσικό, καθώς επέρχεται η κούραση από τα συνεχή μέτρα προστασίας, να επιθυμούμε την επανένωση με τους οικείους μας, τους φίλους και τους αγαπημένους μας.

Περισσότερα »