Μία εκ βαθέων εξομολόγηση από τη Ρίτα Γουίλσον

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ρίτα Γουίλσον μιλά για το πάθος της μουσικής σύνθεσης και για τις εμπειρίες της ζωής της που άλλαξαν τον τρόπο που αντιμετωπίζει την υγεία της.


Έπειτα από 40 χρόνια στον χώρο της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου, η Ρίτα Γουίλσον το 2012 αποφάσισε να κυνηγήσει ένα ακόμη όνειρο της, τη μουσική. Στα οκτώ χρόνια που μεσολάβησαν έως σήμερα, η Γουίλσον έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ και σήμερα εργάζεται για ακόμη ένα. Η προσωπική της ζωή είναι εξίσου ανταποδοτική. Παντρεμένη με τον Τομ Χανκς για τρεις δεκαετίες, έχουν αναθρέψει υπέροχα μία ευτυχισμένη οικογένεια. Ωστόσο, την ίδια στιγμή αντιμετώπισε δύσκολες καταστάσεις υγείας. Το 2014 η μητέρα της διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ και έναν χρόνο μετά, το 2015, η ίδια διαγνώστηκε με καρκίνο μαστού και υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή. Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, είναι ελεύθερη νόσου. Τον προηγούμενο Μάρτιο, η Ρίτα και ο Τομ βρέθηκαν θετικοί σε Covid-19, ενώ βρίσκονταν σε ταξίδι στην Αυστραλία. Η ίδια παρέμεινε στο νοσοκομείο για ένα διάστημα, έλαβε χλωροκίνη ως θεραπευτική αγωγή και βίωσε πολλές επώδυνες παρενέργειες, όπως ναυτία, ίλιγγο και αδυναμία. Ήταν ένα από τα πρώτα δημόσια πρόσωπα που μοιράστηκε τη θετική διάγνωση από τον νέο κορωνοϊό και ενώ λάμβανε χιλιάδες ευχές για περαστικά, η ίδια ανέβασε ένα μουσικό βίντεο προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά ένα ίδρυμα ανακούφισης από τον Covid-19.

Σε συνέντευξη με δημοσιογράφο της ιστοσελίδας health, δήλωσε πως η εμπειρία του καρκίνου μαστού την οδήγησε σε νέους τρόπους σκέψης και καθημερινότητας. «Όταν συνειδητοποιείς ότι υπάρχει κάτι μέσα σου που επιδιώκει να σε σκοτώσει, θα πρέπει να δεχτείς ότι η ζωή σου αλλάζει για πάντα. Ευτυχώς, εδώ και πέντε χρόνια η νόσος δεν έχει επανέλθει και η αποκατάσταση μαστού έχει βοηθήσει πολύ. Εδώ και πέντε χρόνια δεν παίρνω τίποτα ως δεδομένο. Η διατροφή μου έχει διαφοροποιηθεί σε τροφές περισσότερο φυτικές, ενώ η κατανάλωση αλκοόλ έχει μειωθεί σε τρεις με τέσσερις μερίδες την εβδομάδα. Έχω πλέον εξαιρετική πειθαρχία σε ό,τι κάνω. Σήμερα είμαι υγιής και δεν πρόκειται να θεωρήσω ότι αυτό είναι δεδομένο». Η διάσημη ηθοποιός δήλωσε για την εμπειρία του κορωνοϊού ότι «Νομίζεις ότι τα κακά πράγματα συμβαίνουν πάντα στους άλλους, μέχρι να συμβούν και σε εσένα. Ευτυχώς είχαμε θαυμάσια ιατρική φροντίδα και όλα πήγαν καλά»!
Πηγή: Περιοδικό Health

Call Now Button