Παίξε & Μάθε

COVID-19: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες που νοσούν με καρκίνο μαστού

Η νέα ασθένεια του αναπνευστικού, γνωστή ως «κορωνοϊός», με τον επίσημο όρο COVID-19 έχει αλλάξει τη ζωή όπως την γνωρίζαμε έως σήμερα, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον. Ωστόσο, ενώ είναι εξαιρετικά ανησυχητικό να μαθαίνουμε για τη διάδοση του ιού, για το κλείσιμο σχολείων και επιχειρήσεων και για τη ματαίωση προγραμματισμένων εκδηλώσεων, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο κίνδυνος να νοσήσουμε από τον ιό είναι προς το παρόν χαμηλός για τα περισσότερα άτομα, αρκεί να ακολουθούν πρακτικές «κοινωνικής απόστασης».

Περισσότερα »

COVID 19: Ενημέρωση Λειτουργίας

Διαγνωστική Μαστογραφία – COVID 19: Ενημέρωση Λειτουργίας Αγαπητές φίλες, Οι επιπτώσεις του νέου ιού COVID-19 στον γενικό πληθυσμό έχουν επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τις ζωές όλων μας και έχουν τροποποιήσει την καθημερινότητα μας. Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι παραμένουμε αφοσιωμένοι στην υγεία και τη φροντίδα των γυναικών και με αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με ό,τι εφαρμόζουμε καθημερινά, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ όσον αφορά την ασφάλεια όλων μας και την αποφυγή εξάπλωσης του ιού. Τρόπος λειτουργίας του Εργαστηρίου μας: Η ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ περιορίζει τη δραστηριότητα της και δίνει προτεραιότητα στα επείγοντα περιστατικά.

Περισσότερα »

7 στις 10 γυναίκες δε φροντίζουν την υγεία του στήθους τους γιατί δεν τους αρέσει η εικόνα του

Οι γυναίκες που δηλώνουν δυσαρεστημένες με την εικόνα των μαστών τους μπορεί να υπονομεύουν σοβαρά την υγεία τους, σύμφωνα με τα πορίσματα μίας νέας έρευνας, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Body Image. Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθηκε με τη μορφή ερωταπαντήσεων, αναλύθηκαν από 100 εξειδικευμένους επιστήμονες, δεδομένα από 18.541 γυναίκες, από 40 διαφορετικές χώρες. Οι συμμετέχουσες απάντησαν σε ερωτηματολόγιο που αφορούσε την ικανοποίηση τους όσον αφορά στο μέγεθος των μαστών τους και στη γενικότερη εικόνα του στήθους τους καθώς και για θέματα που αφορούσαν τη συνολική υγεία των μαστών.

Περισσότερα »

Η κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου μαστού

Η ισορροπημένη διατροφή η οποία περιλαμβάνει και γιαούρτι χωρίς γλυκαντικά και άλλα πρόσθετα είναι σημαντική για την υγεία μας και βοηθά στην πρόληψη πολλών ασθενειών, όπως και καρκίνου. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ερευνητική ομάδα, έπειτα από συγκριτική μελέτη ερευνών, με τη συμμετοχή 1.5 εκατομμυρίου ανθρώπων.

Περισσότερα »

Ελεύθερη Ευρώπη από EDC (Ορμονικούς Διαταράκτες)

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Breast Cancer UK, Kit Bowerin, ένωσε τις δυνάμεις του με την EDF-Free Alliance (συμμαχία που μάχεται για την κατάργηση των ορμονικών διαταρακτών στην Ευρώπη) για την ενημέρωση Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες αναφορικά με τα προϊόντα καθημερινής χρήσης που περιέχουν τις χημικές αυτές ουσίες που αποδεδειγμένα μας κάνουν ευάλωτους στον καρκίνο μαστού. Ο Bowerin και τα άλλα μέλη της αποστολής συζήτησαν τους πιθανούς κινδύνους από τη διαδεδομένη έκθεση του κοινού σε αυτές τις χημικές ουσίες και εξήγησαν στους αξιωματούχους της Ευρώπης την αναγκαιότητα να οριοθετηθεί η χρήση των χημικών με νόμους. Περισσότερα από 30

Περισσότερα »

Συμβάλλει η νομοθεσία ενημέρωσης για την πυκνότητα των μαστών στην υγεία των γυναικών;

Η νομοθεσία που επιβάλει την ενημέρωση των γυναικών για την πυκνότητα των μαστών τους δεν αποδεικνύεται αποτελεσματική, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 9 Ιανουαρίου στην Επιθεώρηση Journal of General Internal Medicine.

Περισσότερα »

Έρευνα συνδέει τη χρήση χημικών προϊόντων για τα μαλλιά με την αύξηση του κινδύνου καρκίνου του μαστού

Επιστήμονες από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κάνουν χρήση μόνιμης βαφής μαλλιών και χημικών προϊόντων ισιωτικής μαλλιών, μπορεί να εμφανίσουν υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στον μαστό συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα. Η σχετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στη Διεθνή Επιθεώρηση για τον Καρκίνο επισημαίνει ότι η αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου στον μαστό μεγαλώνει όσο συχνότερη είναι η χρήση χημικών προϊόντων για τα μαλλιά.

Περισσότερα »

Η μαστογραφία ανά έτος προλαμβάνει τον καρκίνο σε πρώιμο στάδιο

Η ετήσια μαστογραφία εντοπίζει καρκίνους σε πρώιμο στάδιο και σαφώς μικρότερους όγκους από αυτούς που εντοπίζονται σε γυναίκες που υποβάλλονται σε μαστογραφία κάθε 2 χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο RSNA (Ακτινολογική Εταιρεία Βορείου Αμερικής) στα τέλη του 2019.

Περισσότερα »

Newsletter Δεκέμβριος 2019

Η χρονιά που πέρασε ήταν ιδιαίτερα δημιουργική με πολλές προκλήσεις. Η διαρκής πρόοδος στην τεχνολογική έρευνα για ιατρικούς σκοπούς και η ενημέρωση των ακτινοδιαγνωστών για τις δυνατότητες της τεχνολογίας στην έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση του καρκίνου μαστού, μας κάνει να αισιοδοξούμε για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση της νόσου, πριν αυτή απειλήσει τη ζωή των γυναικών. Οι επιστημονικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, βοηθούν στη μετάδοση της γνώσης, την ενισχύουν και εμπλουτίζουν την εμπειρία των συμμετεχόντων. Σε αυτό το πλαίσιο, συμμετείχα σε συνέδρια και ημερίδες, ως προσκεκλημένη ομιλήτρια και εκπαιδεύτρια, προκειμένου να ενημερωθώ στις σύγχρονες εξελίξεις, ώστε να

Περισσότερα »