Newsletter Ιανουάριος 2014

Editorial

Συνεχίζοντας να ζούμε τις επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης, η ανάγκη της κοινωνικής και ατομικής προσφοράς κρίνεται σήμερα πιο επιτακτική από ποτέ άλλοτε. Σε μία εποχή όπου η ανεργία και η οικονομική δυσπραγία πλήττει πολλούς από τους συνανθρώπους μας, η ευαισθητοποίηση και ο εθελοντισμός μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του καθενός μας, διαμορφώνει νέα Ιδανικά και Αξίες που ως τώρα ίσως δεν είχαμε αναζητήσει. Μοιράζοντας την προσωπική εμπειρία μαζί σας μέσα από τον χώρο των ΜΚΟ, πιστεύω ότι η αίσθηση της ανιδιοτελούς προσφοράς μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό αντίδοτο στην αντιμετώπιση της ύφεσης, προσφέροντας δύναμη και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον, γεμάτο ελπίδα και όραμα για τη ζωή μας.

 

Σας εύχομαι Καλή Χρονιά!

Αθηνά Βούρτση

 

Σεμινάριο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης

Eκπαιδευτικό σεμινάριο διοργανώνει η Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία – Ίαση – Στήριξη (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ), το IBUS (International Breast UltrasoundSchool), τη Senologic International Society και το International School of Senology. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου 2014. Στο σεμινάριο θα συμμετάσχουν ως ομιλητές, επιστήμονες από τον Ελληνικό και Διεθνή χώρο, εξειδικευμένοι στη διάγνωση και αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού. Για τη συμμετοχή σας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.ibus.org

 

Νέο Ψηφιακό Μηχάνημα Υπερήχων με REALTIME 4D Απεικόνιση και Τεχνική Ελαστογραφίας

Στην προσπάθεια διατήρησης υψηλών ιατρικών υπηρεσιών η «Διαγνωστική Μαστογραφία» πρόσφατα εγκατέστησε νέο μηχάνημα ψηφιακού συστήματος υπερηχογραφίας τύπου LOGIQE9 του οίκου General Electric. Ο υπερηχοτομογράφος LOGIQE9 είναι βασισμένος στη νέα, ισχυρή τεχνολογία τόσο σε επίπεδο hardware όσο και σε λογισμικό που υποστηρίζει τη νέα επαναστατική τεχνολογία XDclear.Το υπερσύγχρονο αυτό μηχάνημα αποδίδει εικόνες εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης καθώςδιαθέτει τεχνική τρισδιάστατης απεικόνισης πραγματικού χρόνου RealTime 4D και την τεχνική Ελαστογραφίας για την ποσοτική εκτίμηση της ελαστικότητας των ιστών.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.mammography.gr

 

European Asian Society of Surgical Oncology (EUASSO)

Πριν από λίγους μήνες επιστήμονες από τη γειτονική Ιταλία, το Muscat του Oman και την Ελλάδα που ασχολούνται με την πρόληψη, διάγνωση, αντιμετώπιση και θεραπεία του καρκίνου του μαστού ένωσαν τις δυνάμεις τους για την ίδρυση της EUASSO. Πρόκειται για μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα το Lugano της Ελβετίας,  οι βασικότεροι σκοποί της οποίας είναι η εκπαίδευση και εξέλιξη νέων συναδέλφων μέσω συνεδρίων και σεμιναρίων, όπως επίσης η υλοποίηση μεταδιδακτορικού προγράμματος και η οργάνωση εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Η επίσημη παρουσίαση της εταιρείας έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, κατά την τελετή έναρξης του “1st Surgical Oncology Symposium  Course and Exam” στο Muscat του Oman. Το συμπόσιο ήταν ενταγμένοστο πλαίσιο του “8th International Surgical Update” που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τον Οκτώβριο και στο οποίο συμμετείχαν ως ομιλητές, επιστήμονες από την Ελλάδα και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Μέσα από την προσπάθεια στήριξης της Ελληνικής συμμετοχής με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το 1ο επίσημο συνέδριο της EUASSO θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 17 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2014.

 

Ο προσκεκλημένος Ιατρός Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Δρ. Ευάγγελος Μακράκης μας μιλά για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Στα πλαίσια του «φιλοξενούμενου ιατρού» της ιστοσελίδας της «Διαγνωστικής Μαστογραφίας για τον μήνα Ιανουάριο, ο Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών Ευάγγελος Μακράκης αναπτύσσει ένα επίκαιρο θέμα που αφορά πολλά νέα ζευγάρια και δίνει ελπίδα και αισιοδοξία μέσα από τις εξελίξεις στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο www.mammography.gr

 

Οι Νεότερες Εξελίξεις για τον Καρκίνο του Μαστού

Ασθενείς με καρκίνο του μαστού που υποφέρουν από πόνους στις αρθρώσεις, που προκαλούνται από συγκεκριμένα φάρμακα, μπορούν να νιώσουν καλύτερα εάν ακολουθήσουν πιστά ένα πρόγραμμα φυσικής άσκησης, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Yale. Διαβάστε περισσότερα

Call Now Button