Newsletter Οκτώβριος 2012

Editorial

Ο Οκτώβριος, για όλη την ιατρική κοινότητα που ασχολείται με το μαστό, σηματοδοτεί την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού ενώ κινητοποιεί Έλληνες και ξένους στη μάχη ενάντια στη νόσο.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Άλμα Ζωής συνεχίζει τις προσπάθειες, ώστε η πρόληψη να γίνει συνείδηση και να ενταχθεί στον τρόπο ζωής κάθε γυναίκας με τη διοργάνωση του αγώνα Race for the Cure. Παράλληλα, η ιατρική κοινότητα συνεχίζει τις προσπάθειες για τη βελτίωση και ενημέρωση των ιατρών διοργανώνοντας την εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Ελάχιστες Επεμβατικές Βιοψίες Μαστού».

Τέλος, με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, το mammography φιλοξενεί μια σημαντική επιστήμονα και αγαπημένη φίλη, την Ομότιμο Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, κυρία Νίκη Αγνάντη, η οποία έχει αφιερώσει όλη της τη ζωή προσφέροντας ακούραστα και απερίσπαστα το διδακτικό και ερευνητικό της έργο, δίνοντας σημαντική ώθηση εντός και εκτός συνόρων στην ειδικότητα της Παθολογοανατομικής στη χώρα μας. Στην παρουσία της θα μας διαφωτίσει αναπτύσσοντας θέμα που αφορά στην εξέλιξη της Παθολογικής Ανατομικής από το 1964 μέχρι σήμερα.

Ελάχιστα Επεμβατική Βιοψία Μαστού

Μονοήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τις Ελάχιστα Επεμβατικές Βιοψίες Μαστού διοργανώνει η Επιστημονική Εταιρία για τις παθήσεις μαστού (Scientific Society of Breast Diseases) σε συνεργασία με το IBUS (International Breast Ultrasound School), τη Senelogic International Society και το International School of Senology. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με την υποστήριξη ΙΑΣΩ General, στις 6 Οκτωβρίου 2012, στο χώρο διαλέξεων του νοσοκομείου. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ως ομιλητές έλληνες και ξένοι επιστήμονες εξειδικευμένοι στη διάγνωση και την αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού. Για τη συμμετοχή σας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.ibus.org, ή στείλτε email στο secretariat@prctravel.gr .

Race for the cure 2012

Για 4η συνεχή χρονιά, ο αγώνας «ζωής» Race for the cure δήλωσε δυναμικά την παρουσία του με τη συμμετοχή χιλιάδων γυναικών με καρκίνο μαστού, συγγενών και φίλων αλλά και γιατρών μαζί με τους ασθενείς τους. Τα βήματα και οι φωνές τους «ενώθηκαν» για έναν «ιερό» σκοπό, ώστε η πρόληψη να γίνει συνείδηση και να ενταχθεί στον τρόπο ζωής κάθε Ελληνίδας. Δεκάδες χιλιάδες γυναίκες, μετέτρεψαν την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου σε γιορτή, τρέχοντας 5 χλμ. ή περπατώντας 2 χλμ. με έναρξη και τερματισμό στο Ζάππειο, ενάντια στον καρκίνο του μαστού, υπέρ της κινητοποίησης και της πρόληψης, με το γενικό πρόσταγμα «Όλοι μαζί μπορούμε». Για τα απτά αποτελέσματα αυτής της συγκινητικής εθελοντικής προσπάθειας μείνετε «συνδεδεμένοι» με το http://www.almazois.gr έως το επόμενο Race for the cure!

Φιλοξενούμενος Ιατρός η καθηγήτρια Νίκη Ι. Αγνάντη

Στα πλαίσια του «φιλοξενούμενου» της ιστοσελίδας της «Διαγνωστικής Μαστογραφίας για τον μήνα Οκτώβριο, η Νίκη Ι. Αγνάντη, Ομότιμη Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων και επίτιμο ισόβιο μέλος της Ευρωπαϊκής Παθολογοανατομικής Εταιρίας, αναπτύσσει την εξέλιξη της Παθολογικής Ανατομικής από το 1964 έως σήμερα εστιάζοντας στη συμβολή της επιστήμης αυτής στις διάφορες φάσεις του καρκίνου, με στόχο την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Η Παθολογική Ανατομική, με συσσωρευμένη ερευνητική και κλινική εμπειρία 242 χρόνων στην Ευρώπη και 48 ετών στην Ελλάδα εξελίσσεται και αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς στοχεύοντας στην ανακάλυψη των μοριακών διαταραχών που διέπουν κάθε νεοπλασία, στη χρήση της πληροφορίας που λαμβάνει για την κατανόηση της πολυσταδιακής εξαλλαγής, -της μετατροπής δηλαδή της κυτταρικής δυσλειτουργίας του οργανισμού σε καρκίνο –και στην ανάπτυξη μιας πιο αποτελεσματικής προσέγγισης για τη διάγνωση και τη θεραπεία. Διαβάστε το πλήρες άρθρο

Τα νέα για τον καρκίνο μαστού εμπλουτίζονται

«Ο καρκίνος μαστού δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μία νόσος, αλλά ως 10 εντελώς διαφορετικές ασθένειες», «Τα οφέλη από τις απεικονιστικές εξετάσεις στα πλαίσια της πρόληψης του καρκίνου του μαστού υπερτερούν των πιθανών κινδύνων», ενώ «οι υπέρβαρες γυναίκες εμφανίζουν μεγαλύτερο ποσοστό επανεμφάνισης του καρκίνου του μαστού συγκριτικά με τις ασθενείς που δεν εμφανίζουν πρόβλημα βάρους». Ανάμεσα στις εκατοντάδες ειδήσεις που δημοσιεύονται καθημερινά η «Διαγνωστική Μαστογραφία» ξεχωρίζει αυτές που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό, χωρίς να στερούνται επιστημοσύνης ή εγκυρότητας.  Διαβάστε περισσότερα

Φυσικά, μόνιμα μαλλιά και κατά τη χημειοθεραπεία

Η απώλεια μαλλιών αποτελεί μία παροδική παρενέργεια της χημειοθεραπείας, ωστόσο επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία της ασθενούς με καρκίνο μαστού και υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής της.

Η κλινική μαλλιών BERGMANN KORD, εφαρμόζει πλέον μια νέα, καινοτόμο τεχνική αποκατάστασης μαλλιών χαρίζοντας ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα που δε διαφέρει σε τίποτα από την εικόνα των μαλλιών πριν τη χημειοθεραπεία.

Η τεχνική HOS-2 εξασφαλίζει μόνιμη 24ωρη εφαρμογή –το «σύστημα μαλλιών» δεν αφαιρείται όπως στις περούκες –ενώ τα νέα μαλλιά επιδέχονται την ίδια περιποίηση με τα φυσικά μαλλιά (λούσιμο, χτένισμα, βαφή κ.λπ.). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνική προσθετικής μαλλιών HOS-2 θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.kord.gr. Διαβάστε περισσότερα

Call Now Button