Το DenseBreast-info λανσάρει εκπαιδευτικά βίντεο ενημέρωσης για την πυκνότητα των μαστών

Με γενικό τίτλο «Ας μιλήσουμε για τους πυκνούς μαστούς», ο επιστημονικός οργανισμός DenseBreast-info (DB-I), δημιούργησε τρία ενημερωτικά βίντεο για να βοηθήσει τις γυναίκες να κατανοήσουν την πυκνότητα των μαστών και την ανάμιξή της στην υγεία των μαστών.

Σύμφωνα με την JoAnn Pushkin, εκτελεστική διευθύντρια του Οργανισμού «Η πυκνότητα μαστών είναι μία φυσιολογική κατάσταση. Το 40% περίπου των γυναικών άνω των 40 ετών, έχουν πυκνούς μαστούς. Ωστόσο, πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν την πυκνότητα των μαστών τους ή δεν ξέρουν πώς η πυκνότητα επηρεάζει τον απεικονιστικό έλεγχο για καρκίνο μαστού. Η σειρά των τριών αυτών βίντεο σχεδιάστηκε για να απευθυνθεί σε αυτό ακριβώς το κοινό και να του εξηγήσει γιατί η πυκνότητα των μαστών είναι ουσιώδης και γιατί θα πρέπει να την γνωρίζουμε. Ο οργανισμός DenseBreast-Info, ως επικεφαλής εκπαιδευτικός οργανισμός στο θέμα αυτό ήταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να δημιουργήσει αυτά τα εκπαιδευτικά βίντεο. Ευχόμαστε ότι τα βίντεο αυτά θα συμβάλλουν στην ενημέρωση των γυναικών και των ιατρών τους και θα οδηγήσουν σε περαιτέρω συζητήσεις».

Τα τρία βίντεο διατίθενται στα κανάλια social media του οργανισμού DenseBreast-Info και αναλύουν τα εξής θέματα:
Βίντεο 1 – Τι είναι η πυκνότητα μαστού;
Βίντεο 2 – Γιατί είναι σημαντική η πυκνότητα μαστού;
Βίντεο 3 – Είναι η μαστογραφία αρκετή;

Η σειρά των τριών βίντεο περιλαμβάνει κατανοητές εξηγήσεις από ειδικούς στην απεικόνιση μαστού όπως από τη Wendie Berg, M.D., Ph.D. και από την Regina Hooley, M.D., FSBI.

Στο βίντεο 2 «Γιατί είναι σημαντική η πυκνότητα μαστού;» συμπεριλαμβάνονται μαρτυρίες ασθενών που εξαιτίας της πυκνότητας των μαστών τους διέφυγε ο καρκίνος μαστού από τον απεικονιστικό τους έλεγχο. Ο οργανισμός DenseBreast-Info σκοπεύει να διαθέτει ελεύθερα τα βίντεο αυτά σε εγκαταστάσεις όπου γίνονται απεικονιστικοί έλεγχοι για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε ασθενείς. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα www.densebreast-info.org

https://youtu.be/apagqhtRGS4
https://youtu.be/4xBth9S2ivQ
https://youtu.be/dKE0NUYHeTs

 

Call Now Button