Οργανισμός DenseBreast-info: ευρωπαϊκή συμμαχία για την υγεία των γυναικών με πυκνούς μαστούς

Στις 13 Φεβρουαρίου 2018, ο επιστημονικός οργανισμός DenseBreast –info, ο οποίος εστιάζει τη δράση του στην ενημέρωση κοινού και ιατρικής κοινότητας για την περιορισμένη αξία της μαστογραφίας σε γυναίκες με πυκνούς μαστούς και τον αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στις γυναίκες αυτές, συγκριτικά με αυτές που ο μαστός τους χαρακτηρίζεται λιγότερο πυκνός ή και λιπώδης, ανακοίνωσε την επέκταση των δραστηριοτήτων του στην Ευρώπη, καλωσορίζοντας την Δρ. Αθηνά Βούρτση από την Ελλάδα ως τον σύνδεσμο του οργανισμού με την Ευρώπη και την CherylCruwys ως συντονίστρια στο εγχείρημα αυτό.

Η Δρ. Αθηνά Βούρτση, ιδρύτρια και διευθύντρια της «Διαγνωστικής Μαστογραφίας» – κέντρο ακτινοδιάγνωσης μαστού στην Αθήνα – και ιδρυτική πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού και η CherylCruwys, συν-ιδρύτρια του Breast Density Matters UK, με πολυετή εκπαιδευτική πορεία στο αντικείμενο του καρκίνου του μαστού, πρόκειται να διαδραματίσουν ουσιώδη ρόλο στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού, γνωστικού περιεχομένου στο αντικείμενο του πυκνού μαστού, στην Ευρώπη, σε συνεργασία με άλλα συνεργαζόμενα μέλη, όπως οι καθηγητές Alexander Mundinger και Christiane Kuhl από τη Γερμανία, Michael Fuchsjäger από την Αυστρία, Enzo Durante και Adriana Bonifacino από την Ιταλία, Boris Brkljačić από την Κροατία, Dragana Djilas από τη Σερβία, Χρύσα Τζιακούρη-Σιακαλλή από την Κύπρο, Nick Perry από το Ηνωμένο Βασίλειο και Isabelle Thomassin-Naggara από τη Γαλλία.

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής, ενημερωτικής εκστρατείας του οργανισμού ξεκινά η «ευρωπαϊκή» ιστοσελίδα μέσα από την οποία θα δημοσιεύεται πολύτιμο επιστημονικό περιεχόμενο από τα συνεργαζόμενα μέλη. Η Dr. Wendie Berg, επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος του DenseBreast-info τονίζει πως η υπάρχουσα ιστοσελίδα του οργανισμού στις ΗΠΑ είναι εξαιρετικά ενημερωμένη και πλούσια σε πληροφορίες, με εξακριβωμένη επιστημονική βάση ενώ η αντίστοιχη ευρωπαϊκή αναμένεται να βοηθήσει στην εκπαίδευση της ιατρικής κοινότητας που εργάζεται στο αντικείμενο του μαστού, πάνω στο επίμαχο θέμα των πυκνών μαστών. Επιπρόσθετα η Δρ. Βούρτση τονίζει πως «Το όραμά μας είναι η διάγνωση της νόσου σε όσο το δυνατόν πιο πρώιμο στάδιο ώστε να σώζονται περισσότερες ζωές. Αυτό θα οδηγήσει σε λιγότερο επεμβατικές και με χαμηλότερο κόστος θεραπείεςκαι πιθανόν στη βελτίωση του τελικού αποτελέσματος. Στόχος της ευρωπαϊκής αυτής συμμαχίας είναι να εκπαιδευτούν οι επαγγελματίες της υγείας, να διευρυνθεί η συζήτηση αναφορικά με τις στρατηγικές απεικόνισης μαστού και να βελτιωθεί η φροντίδα των γυναικών με πυκνούς μαστούς».

DenseBreast-info.org Announces European Expansion Launched October 2018

 

 

Call Now Button