Μήπως εκτίθεστε σε επιβλαβή χημικά χωρίς να το γνωρίζετε;

Με τον τίτλο AreyouBeingExposed ο εθνικός οργανισμός ενημέρωσης για τον καρκίνο μαστού του Ηνωμένου Βασιλείου έβγαλε έναν εξαιρετικά καλογραμμένο και χρηστικό κατάλογο με χημικές ουσίες που μπορούμε να αποφεύγουμε εάν τις γνωρίζουμε. Ο κατάλογος με τα χημικά εντοπίζει ουσίες που βρίσκονται σε καλλυντικά αλλά και σε πολλά ακόμη είδη καθημερινής χρήσης, είναι μικρός σε έκταση και βοηθά στην αναγνώριση αυτών που πρέπει να γνωρίζουμε και να αποφεύγουμε.

Με τον τίτλο AreyouBeingExposed ο εθνικός οργανισμός ενημέρωσης για τον καρκίνο μαστού του Ηνωμένου Βασιλείου έβγαλε έναν εξαιρετικά καλογραμμένο και χρηστικό κατάλογο με χημικές ουσίες που μπορούμε να αποφεύγουμε εάν τις γνωρίζουμε. Ο κατάλογος με τα χημικά εντοπίζει ουσίες που βρίσκονται σε καλλυντικά αλλά και σε πολλά ακόμη είδη καθημερινής χρήσης, είναι μικρός σε έκταση και βοηθά στην αναγνώριση αυτών που πρέπει να γνωρίζουμε και να αποφεύγουμε. Επιπλέον τονίζεται πως δεν είναι όλες οι χημικές ουσίες βλαβερές για την υγεία μας αλλά πως κάποιες από αυτές προκαλούν καρκίνο ενώ άλλες μπορούν να παρέμβουν στη λειτουργία των φυσικών ορμονών. Οι ουσίες αυτές είναι γνωστές ως ενδοκρινικοί διαταράκτες ή EDCs και μιμούνται τη δράση των γυναικείων ορμονών, των οιστρογόνων, οι οποίες αποτελούν παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη καρκίνου μαστού.


Ο κατάλογος διαχωρίζει τις χημικές ουσίες ανάλογα με το που εντοπίζονται (εμπεριέχονται), σε καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας, σε πλαστικά δοχεία, μπουκάλια και συσκευασίες, σε φρέσκες τροφές και είδη ζαχαροπλαστικής, σε κονσερβοποιημένα τρόφιμα, σε σπρέι κηπουρικής, οικιακά καθαριστικά, σε υφάσματα επιπλώσεων και άλλα είδη σπιτιού. Εξίσου σημαντικό με την αναγνώριση του κινδύνου είναι και οι προτάσεις που μας παρέχει ο κατάλογος με το «πώς θα τα αποφεύγουμε» που συμπληρώνει το χρηστικό κομμάτι της ενημέρωσης. Μπορείτε να το τυπώσετε και να το έχετε μαζί σας στο πορτοφόλι ή στην τσάντα σας κάθε φορά που θα αμφιβάλετε για την «υγιεινή» επιλογή της αγοράς σας.

https://www.breastcanceruk.org.uk/uploads/Are_you_being_exposed_handbag_guide.pdf

Call Now Button