Η «χαρτογράφηση» του καρκίνου

Αυτό που έως σήμερα αναφέρουμε ως «καρκίνο του μαστού» σύντομα θα το διαχωρίζουμε σε 10 διαφορετικές ασθένειες σύμφωνα με μια διεθνή έρευνα που χαρακτηρίστηκε «ορόσημο» από την επιστημονική κοινότητα.

Στην έρευνα, που χρηματοδοτήθηκε από το Cancer Research της Μεγάλης Βρετανίας, εξετάστηκαν κατεψυγμένα δείγματα καρκίνου μαστού από 2.000 γυναίκες που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία της Αγγλίας και του Καναδά. Τα δείγματα εξετάστηκαν με εξαιρετική λεπτομέρεια ως προς το γενετικό προφίλ των κυττάρων του όγκου και σύμφωνα με τα αποτελέσματα φάνηκε πως όλοι οι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους «άλλαζαν» τα κύτταρα όταν γίνονταν καρκινικά, θα μπορούσαν να ομαδοποιηθούν σε 10 διαφορετικές κατηγορίες, τις οποίες μάλιστα ονόμασαν IntClust από το 1 έως το 10.

Ο επικεφαλής της έρευνας Dr. Harpal Kumar δήλωσε πως η έρευνα αυτή θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο θα διαγιγνώσκεται και θα αντιμετωπίζεται ο καρκίνος του μαστού. Ωστόσο, οι  ερευνητές θα πρέπει να αποδείξουν εάν αυτές οι 10 κατηγοριοποιήσεις μπορεί να έχουν οποιοδήποτε όφελος για τους ασθενείς, ενώ εκτιμούν πως η διαδικασία της ολοκλήρωσης της έρευνας θα διαρκέσει από 3 έως 5 χρόνια.

Call Now Button