Γυναίκες στο παιχνίδι της ζωής: Ο καλός παίκτης πρώτα διασφαλίζει την υγεία του!

Γυναίκες στο παιχνίδι της ζωής», ήταν ο τίτλος διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης που οργάνωσε η μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ, παραμονή της Ημέρας της Γυναίκας. Τέσσερις γυναίκες επιστήμονες, ένωσαν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να αναδείξουν τη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο και να ενημερώσουν για δύο ασθένειες «μάστιγες» της εποχής: τον καρκίνο του μαστού και τον HPV, τη «σιωπηλή απειλή» που ευθύνεται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Τον λόγο πήραν στο διαδικτυακό βήμα, η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Ογκολόγος/ακτινοθεραπευτής Δρ. Δέσποινα Κατσώχη, η Ειδική Ακτινοδιαγνώστρια Μαστού & Ιδρυτική Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού Δρ. Αθηνά Βούρτση και η MD, Γυναικολόγος – Μαιευτήρας, MSc MBA E&B Uni Athens Ιωάννα Τσιαούση.

Ηγερίες στο παιχνίδι της ζωής είναι γυναίκες, που μας εμπνέουν με το πείσμα, το όραμα και το θάρρος τους. Μία από αυτές τις γυναίκες, τίμησε η ΑΚΟΣ. Την αλπινίστρια Χριστίνα Φλαμπούρη, η οποία κατέκτησε τις υψηλότερες κορυφές κάθε ηπείρου. Είναι ο μοναδικός Έλληνας ορειβάτης – ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες- που κατόρθωσε να κατακτήσει δύο κορυφές άνω των 8.000 μέτρων, σε μία μόνο αποστολή.

Αφιλοκερδείς συνοδοιπόροι της ΑΚΟΣ, οι ηθοποιοί, Ιωάννης ΠαπαζήσηςΒάνα Πεφάνη και Γιάννης Στάνκογλου οι οποίοι απέδωσαν αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων για τη γυναίκα. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Μένιος Σακελλαρόπουλος.

Όπως επισήμανε η Πρόεδρος της ΑΚΟΣ Δρ. Δέσποινα Κατσώχη: «Στο παιχνίδι της ζωής σήμερα, η γυναίκα έχει σύμμαχό της την πρόληψη. Η Μαστογραφία το Τεστ ΠΑΠ και το εμβόλιο για τον HPV, τη θωρακίζουν ώστε να δώσει τη μάχη της, υγιής και απερίσπαστη. Η θεραπεία των προκαρκινικών σταδίων, συνήθως οδηγεί σε πλήρη ίαση, είναι απλή, ασφαλής και συχνά μη ακρωτηριαστική. Το μήνυμα της πρόληψης πρέπει να διαδοθεί, διότι δυστυχώς ακόμη και σήμερα, μόνο ένα μικρό ποσοστό των Ελληνίδων υποβάλλεται κάθε χρόνο σε προληπτικό έλεγχο…»

Την εκδήλωση της ΑΚΟΣ, πλαισίωσε έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Γυναίκες μέσα από τον… ιατρικό φακό», με τη συμμετοχή γιατρών, ερασιτεχνών φωτογράφων, των οποίων η φωτογραφική ματιά, αιχμαλώτισε στιγμές της γυναικείας καθημερινότητας.

Ο Σκωτσέζος συγγραφέας Ρόμπερτ Λιούις Στίβενσον συνήθιζε να λέει ότι “Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο”. Ο καλός παίκτης όμως, πρώτα διασφαλίζει την υγεία του.

 

 

Call Now Button