Newsletter Σεπτεμβρίου 2016

Φθινόπωρο: εποχή ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού

Το φθινόπωρο σηματοδοτεί για πολλούς από εμάς, επιστήμονες και ευρύ κοινό, την εποχή που εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την ενημέρωση της κοινής γνώμης αναφορικά με την αναγκαιότητα του προληπτικού ελέγχου για την υγεία των μαστών. Όλοι μαζί, ακτινοδιαγνώστες μαστού, παθολογοανατόμοι, χειρουργοί, ογκολόγοι και ακτινοθεραπευτές, με εξειδίκευση στη διάγνωση και στην αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού αλλά και ένα πλήθος από εθελοντές ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι, ενώνουμε τις προσπάθειές μας με έναν κοινό στόχο: την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού με σκοπό την πλήρη ίαση από τη νόσο.

 

Αυτόν τον Σεπτέμβριο τρέχουμε ξανά όλοι μαζί !

Race for the Cure Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου
Ένα ακόμη Race for the cure θα διεξαχθεί την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας, κινητοποιώντας δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας που θα δώσουν ακόμη μία φορά ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας για την έγκυρη αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού και τη δυνατότητα ίασης από τη νόσο, η οποία αποτελεί την πιο συχνή μορφή κακοήθειας στις γυναίκες παγκοσμίως. Γυναίκες που έχουν νοσήσει ή φίλοι και συγγενείς τους ή γυναίκες ευαισθητοποιημένες από τα υψηλά ποσοστά που εμφανίζεται η νόσος, γυναίκες όλων των ηλικιών μαζί με τους αγαπημένους τους, θα βρεθούν στο σημείο εκκίνησης, στο Ζάππειο, με γενικό πρόσταγμα «Τρέχουμε στον αγώνα μας». Δηλώστε συμμετοχή και τρέξτε 5χλμ. ή περπατήστε 2χλμ. σε έναν αγώνα που γιορτάζει την αξία της ζωής.

www.greecerace.gr

 

Το mammography συμβάλει ενεργά στην ενημέρωση
Η ιστοσελίδα mammography ανανεώνεται εβδομαδιαία συμβάλλοντας στη σωστή ενημέρωση του κοινού, στην ευαισθητοποίησή του και στην κινητοποίηση των γυναικών επισκεπτών του, ώστε να διενεργούν απαρέγκλιτα τον απαραίτητο προληπτικό έλεγχο των μαστών τους.
Στο mammography μπορείτε να βρείτε νέα, ανακοινώσεις, επιστημονικά άρθρα που αφορούν τις παθήσεις του μαστού, άρθρα που αφορούν τη φροντίδα των μαστών και τις καθημερινές μας συνήθειες για τη διατήρηση της υγείας τους αλλά και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις απεικονιστικές διαγνωστικές εξετάσεις και ό,τι νεότερο αφορά το αντικείμενο αυτό.

Mammography – Νέα

 

Το αυτοματοποιημένο υπερηχογράφημα μαστού (ABUS) για γυναίκες με πυκνούς μαστούς

Υπερηχογράφημα Invenia™ automated breast ultrasound (ABUS)Στη στήλη «αρθρογραφία» της ιστοσελίδας mammography αναλύονται οι δυνατότητες του υπερηχογραφήματος στην ανίχνευση κακοήθειας στο μαστό. Σε σχετικό άρθρο με τίτλο «Νεότερες εξελίξεις στο υπερηχογράφημα μαστού» παρουσιάζονται τα συμπεράσματα επιστημονικών ερευνών από το 2002 έως σήμερα και η αναγκαιότητα που οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου, αυτοματοποιημένου υπερηχογραφήματος που έχει προσφέρει μία νέα διάσταση στη διάγνωση των παθήσεων του μαστού και στην αποτύπωση τυχόν κακοήθειας. Το νέο, αυτοματοποιημένο υπερηχογράφημα (ABUS) αποτελεί μία ασφαλή λύση για το συμπληρωματικό έλεγχο των γυναικών –μαζί με τη μαστογραφία –με πυκνούς μαστούς.
Αρθρογραφία – Νεότερες εξελίξεις στο υπερηχογράφημα μαστού

 

Το IBUS προσφέρει εκπαίδευση και συνεχή κατάρτιση στους νέους ακτινοδιαγνώστες μαστού

ibus_update_breat_imaging
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο IBUS- Update in Breast Imaging, Interventions, Management Course, που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2016 στη Φερράρα της Ιταλίας θα δώσει τη δυνατότητα, για άλλη μία φορά, σε όλους τους συμμετέχοντες να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν στη διάγνωση και την αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού και να εξοικειωθούν με τα νέα «εργαλεία» διάγνωσης που διαθέτει πλέον στη φαρέτρα της η επιστημονική κοινότητα των ακτινοδιαγνωστών. Στο σεμινάριο θα παραστούν επιστήμονες από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και η Δρ. Αθηνά Βούρτση, που θα συμβάλλουν ως ομιλητές και ως συντονιστές σε ανοικτή συζήτηση με το ακροατήριο, στην επιτυχή διεξαγωγή του.

Update in Breast Imaging, Interventions, Management

 

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την καινοτόμο απεικόνιση των πυκνών μαστών

Τα εκπαιδευτικά workshops του αυτοματοποιημένου υπερηχογραφήματος (Invenia™ ABUS) στο Παρίσι έχουν ως σκοπό την εξοικείωση των νέων ακτινοδιαγνωστών μαστού στη νέα, καινοτόμο τεχνολογία. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, ως μέρος του ετήσιου επιστημονικού συνεδρίου της EUSOBI (European Society of Breast Imaging) για το 2016, στα οποία θα παρουσιαστεί η κλινική εφαρμογή του ABUS ως συμπληρωματικό εργαλείο της μαστογραφίας για την απεικόνιση των πυκνών μαστών καθώς και περιστατικά με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Τα workshops του Invenia™ ABUS διοργανώνονται από την GE Healthcare και μεταξύ των επιστημόνων που συμμετέχουν είναι η Δρ. Αθηνά Βούρτση (Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 14:00-15:00, Personalized Screening: Complementary approach of Digital Breast Tomosynthesis (DBT) and 3D Automated Breast Ultrasound (ABUS) & 24 Σεπτεμβρίου 8:30-9:30, The innovative screening technology that looks differently at dense breasts). Για εγγραφές και πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση office@eusobi.org

 

Call Now Button