Ο οργανισμός EUSOBI που ιδρύθηκε το 1997 από μερικούς ευρωπαίους ακτινοδιαγνώστες μαστού με σκοπό τη στήριξη του επιστημονικού πεδίου της απεικόνισης μαστού τόσο με τη συνεχή εκπαίδευση των ειδικών όσο και την ενίσχυση της βασικής και της εξειδικευμένης έρευνας, οργανώνει κάθε χρόνο ένα επιστημονικό συνέδριο, αρχής γενομένης το 1998, στην Αμιέν της Γαλλίας. Στο συνέδριο αυτό κάθε χρόνο συναντώνται όλο και περισσότερα μέλη του EUSOBI με σκοπό την ενίσχυση των δυνάμεών του και την οργάνωση των προσπαθειών τους για την καλύτερη δυνατή διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο. Από την ίδρυσή του έως σήμερα, το EUSOBI έχει καταφέρει να μεγαλώσει τόσο, ώστε να θεωρείται ορόσημο για τους ακτινοδιαγνώστες που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την απεικόνιση μαστού μέσα και έξω από την Ευρώπη.
Για το 2018, το EUSOBI ανέλαβαν να διοργανώσουν στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον οργανισμό, ως «τοπικές» διοργανώτριες, η Δρ. Αθηνά Βούρτση, ακτινοδιαγνώστρια μαστού και Ιδρυτική Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού και η τ. πρόεδρος και νυν μέλος της Εταιρείας, Δρ. Αλεξάνδρα Αθανασίου.
Επίκεντρο της ετήσια επιστημονικής συνάντησης ήταν, μεταξύ άλλων, η τομοσύνθεση, τα νέα δεδομένα στην MRI, ο ρόλος του ακτινολόγου μαστού ως θεραπευτή, η τεχνητή νοημοσύνη στην απεικόνιση, κ.ά.
Επίσης, όπως κάθε χρόνο, έτσι και τη φετινή χρονιά, δόθηκε τιμητικό βραβείο σε ακτινοδιαγνώστη μαστού για τη συμβολή του στη διάγνωση της νόσου, με Gold medalist για το 2018, την καθηγήτρια Christiane Kuhl. Στην ευχαριστήρια ομιλία της η Δρ. Αθηνά Βούρτση δήλωσε ενθουσιασμένη τόσο για την ανάληψη της διοργάνωσης όσο και για την ανταπόκριση τόσων συναδέλφων και ειδικών από όλον τον κόσμο. «Νιώθω συγκινημένη που μας δόθηκε η ευκαιρία να διοργανώσουμε ένα τόσο μεγάλο επιστημονικό συνέδριο με επιτυχημένη πορεία επί σειρά ετών. Η αθρόα συμμετοχή των συναδέλφων και οι 1.700 περίπου σύνεδροι από όλον τον κόσμο επισφραγίζουν την επιτυχία του θεσμού και την αναγκαιότητά του».